duminică, 8 mai 2011

Pierderea virginităţii – un pas decisiv în viaţa fiecărui om


Începerea vieţii sexuale este un pas important în viaţa tinerilor, pas care nu ar trebui făcut cu uşurinţă. Trebuie să fiţi conştienţi de riscurile şi implicaţiile atît fizice cît şi emoţionale, pe care le implică primul act sexual. Dacă este destul de uşor să trecem peste implicaţiile fizice ale pierderii virginităţii (durere, singerare), nu este la fel de uşor să trecem peste latura emoţională a actului sexual. Tinerii au anumite aşteptări de la primul act sexual, ataşează acestuia emoţii şi aşteptări care nu se împlinesc întotdeauna. De exemplu, fetele se pot aştepta să experimenteze un act sexual foarte plăcut şi primul lor orgasm, dar adevărul este că majoritatea virginelor nu au orgasm la primul act sexual. De asemenea băieţii, se pot aştepta să fie adevăraţi macho, dar din cauza emoţiei şi anxietăţii vor ejacula precoce sau nu vor avea erecţie deloc.

Virginitatea psihică şi virginitatea fizică
Virginitatea reprezintă însuşirea unei persoane care nu s-a implicat niciodată în vreo relaţie sexuală. Virginitatea implică toate laturile unui individ: latura psihică, emoţională şi cea fizică. Atîta timp cît relaţia dintre doi tineri a evoluat către dezvelirea nudităţii în vederea stimulării sexuale, nu se mai poate vorbi despre virginitate, fie că s-a ajuns la penetrare fie că nu. O persoană virgină nu şi-a dăruit niciodată trupul unei alte persoane, în vederea obţinerii plăcerii erotice şi a orgasmului. De asemenea, virginitatea nu este ceva de care poţi să scapi aşa cum scapi de un obiect nedorit. Virginitatea este ceva ce se împărtăşeşte cu o altă persoană, o singură dată în viaţă. Aşadar de virginitate nu poţi scăpa de unul singur.
Initierea sexuală implică spargerea unor tabuuri şi dezvăluirea unor mistere, este primul pas al iniţierii în vederea noilor modele comportamentale ale individului adult. Acestă situaţie implică teamă, curiozitate, nelinişte şi nesiguranţă în faţa necunoscutului, dar în acelaşi timp şi dorinţa de a afla şi de a face pentru a putea deveni la fel ca adulţii. În cazul fetelor, acceptarea unirii sexuale are caracterul ambiguu al luptei interioare între dorinţa sexuală și instinctul de conservare a integrităţii fizice. Instinctul de apărare erotică este legat de cel al integrităţii corporale, mai cu seamă atunci cînd este vorba de prima experienţă sexulă ce implică pierderea virginităţii.
Prima experienţă sexuală este precedată de o întreagă suită de imagini, sentimente şi reprezentări psihice ale individului. Acestea construiesc o imagine a dorinţei personale în care-şi plasează viitorul partener aspiraţiile. În cazul fetelor ceea ce contează în primul rînd este pregătirea emoţional-afectivă, care urmează să realizeze un acord armonios între sentimentul erotic şi actul sexual. În cazul bărbaţilor, dorinţa de virginitate este datorată fricii acestuia de a fi comparat cu alţii.

Orice tînăr, care se consideră matur sexual, înainte de a face pasul, trebuie să-şi pună întrebarea: Sunt pregătit(ă) să îmi pierd virginitatea ?
Un tînăr care este hotărît să-şi piardă virginitatea trebuie să fie pregătit să accepte implicaţia emoţională a actului sexual. Pentru un virgin, actul sexual cu o persoană de care nu este atras emoţional nu este foarte satisfăcător. Iar pentru a fi implicat emoţional, virginul trebuie să aibă maturitatea emoţională care să îi permită să aibă relaţii intime cu alte persoane. Este important să precizez că indiferent, bărbat sau femeie, virginul nu uită niciodată persoana cu care a făcut prima dată sex.

Sfaturi pentru băieţi
1. Nu vă începeţi viaţa sexuală cu o fată de care nu sunteţi atras fizic şi emoţional. Unii băieţi fac sex cu fete pe care le consideră urîte, de care nu au nici un ataşament emoţional doar pentru a-şi pierde virginitatea.
2. Aveţi grijă să pregătiţi atmosfera înaintea venirii partenerei. Un ambient intim și o atmosferă relaxantă este în avantajul vostru pentru că vă face să păreţi o persoană cu experienţă sexuală şi nu un începător neîndemînatic.
3. Nu grăbiţi lucrurile, mai ales dacă partenera este virgină. Acordaţi preludiului atîta timp cît este nevoie.
4. Cînd consumaţi primul act sexual încercaţi poziţii simple. Lăsaţi experimentele sexuale pe mai tîrziu, cînd veţi acumula mai multă experienţă.
5. Dacă nu aveţi orgasm, nu daţi vina pe parteneră. De asemenea, dacă partenera nu are orgasm, nu daţi vina pe voi. Fetele virgine de obicei nu au orgasm de la primul act sexual.
6. Este foarte important pentru baieţi să fie relaxaţi. Dacă sunteţi foarte nerăbdători, puteţi ejacula precoce, iar cînd sunteţi anxioşi, se poate să nu aveţi erecţie.
7. Nu faceţi sex neprotejat ! Folosiţi un prezervativ şi învăţaţi cum se foloseşte înainte de primul act sexual.

Sfaturi pentru fete
1. Majoritatea fetelor se îngrijorează cînd vine vorba de prima experienţă sexuală. Deaceea alegeţi un loc unde puteţi să vă simţiţi confortabil şi unde sunteţi sigură că nimeni nu vă va deranja.
2. Dacă partenerul nu ştie că sunteţi virgină, spuneţi-i acest lucru şi rugaţi-l să nu grăbească lucrurile.
3. Cereţi partenerului să poarte un prezervativ !
4. Nu vă faceţi griji dacă prima experienţă nu este atît de plăcută precum vă aşteptaţi sau dacă nu aţi avut orgasm. Plăcerea sexuală va creşte pe măsură ce vă cunoaşteţi trupul şi partenerul mai bine.
5. Actul sexual este mai plăcut cu o persoană pe care o cunoaşteţi bine, pe care o apreciaţi şi faţă de care sunteţi atrasă.

Irina Novac, psiholog

2 comentarii:

  1. Buna ziua ma numesc Sophia Peter din Statele Unite. Sunt aici pentru a depune mărturie despre o mare și puternică casetă de vrăji numită preot jungunu, am fost atât de confuză și devastată când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă fată. Aveam nevoie de el înapoi cu disperare, pentru că îl iubeam atât de mult. Așa că m-a ajutat să arunc o vraja de dragoste de întoarcere asupra soțului meu și tocmai în 48 de ore soțul meu s-a întors la mine plângând și cerându-mi iertarea. preotul jungunu l-a eliberat să știe cât de mult am iubit și l-am dorit înapoi. Și El a deschis, de asemenea, ochii pentru a imagina câtă dragoste avem în comun. Pe măsură ce scriu această mărturie acum sunt cea mai fericită femeie de pe pământ. Vreau să recomand această mare casă de vrăjă oricărui care are nevoie cu adevărat de o soluție urgentă pentru o distrugere a dragostei Trimiteți un e-mail la; drjungunusolutionspell@gmail.com. Sau Ce-Aplicați telefonul său. + 2348032517618.

    RăspundețiȘtergere
  2. Emri im është moise. Unë jam një burrë i martuar që kam pasur një keqkuptim me gruan time sepse nuk arritëm të lindnim asnjë fëmijë. Unë u verbova dhe fillova të abuzoja me gruan time, duke i thënë se ajo ishte shkaku i gjithë problemit tonë. Por kurrë nuk e dija se dikush tjetër ishte shkaku i problemit tim familjar. Një ditë po mendoja për gjërat dhe gati sa nuk i telefonova gruas sime për ta pyetur se nga vinin problemet tona. Ajo kurrë nuk dinte çfarë të thoshte, si një burrë që nuk mund të duroj më, kështu që ia shpjegova një miku që më prezantoi me një njeri shpirtëror të quajtur Dr. Fady i cili do të më jepte një zgjidhje që nuk mund ta besoja. do të funksionojë për mirë në familjen time. Kontaktova me njeriun shpirtëror, i shpjegova situatën dhe ai më tha gjërat që duheshin për sakrificë. Pas një muaji punë, gruaja ime mbeti shtatzënë dhe unë isha shumë e lumtur për këtë, sepse kjo ishte gjithçka që prisja falë Dr. Fady për gjënë e madhe që bëri për familjen time. Mos u shqetësoni për problemet tuaja të jetës, kontaktoni Dr. Fady në Whatsapp: +2349039422406 ose me email: drfady720@gmail.com

    Ju gjithashtu mund ta kontaktoni atë për magjitë e mëposhtme

    magjia e dashurisë
    magji e lotarisë
    magjia e hakmarrjes
    magji e mbrojtjes
    Drejtshkrim për kancerin
    Drejtshkrim për të rikthyer ish-burrin/të dashurin/të dashurën tuaj
    Drejtshkrim për abort
    Unazat magjike për fuqitë për të urdhëruar gjërat të ndodhin
    dhe çdo gjë tjetër që ju shqetëson në jetë

    RăspundețiȘtergere